Hírek
Facebook    Linked In    RSS feed   

Construma ÖKO CITY – koncepció


Látogatóknak Kiállítóknak
Az Öko City, az egy kiállítás, 2017 április 5-9 között, a Construmán, ahol a kiállítók termékeiből, egy közel 0 energia igényű, vagy pontosabban egy közel 0 rezsiköltségű épület kerül felépítésre és bemutatásra működés közben.

A cél, hogy az érdeklődők lássák, tapasztalják, hogy gondos tervezéssel, megfelelő anyagválasztással, optimális költséggel, már ma is megvalósítható, ami néhány év múlva már kötelező lesz az épületeink építésénél, és felújításánál!


Tisztelt Látogató!


Szabó Zsolt államtitkár nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Ma már túlzás nélkül állítható, konszenzusos vélemény, hogy a globális felmelegedés folyamatát megállítani nem, csak lassítani tudjuk, ennek jegyében pedig a további negatív, gyakran visszafordíthatatlan klímahatások elkerüléséért a cél az alacsony kibocsátású és klímaváltozásnak ellenálló gazdasági fejlődésre való átállás. Ebben a globális küzdelemben a 2016-os év több szempontból is sorsfordító lehet, ugyanis minden korábbinál nagyobb esély mutatkozik arra, hogy a világ országai a párizsi klíma-megállapodás aláírásával végérvényesen megértették és elkötelezték magukat a valós cselekvés mellett.
Az Európai Unió az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezmény új megállapodása alatt, a 2030-as klíma- és energiapolitikai keretben meghatározott elemek mentén 2030-ig legalább 40%-os kibocsátás-csökkentést vállalt az 1990-es évhez képest, mely hazánk vállalása is egyben, s amely a nagy kibocsátók között a legambiciózusabb a világon, még a Párizsi Megállapodást követően is. Magyarország már több mint 36%-os kibocsátás-csökkentést ért el ezen a vállalási pályán, amely kivételes versenyhelyzetet jelent. Ugyanakkor nem lehetünk elbizakodottak, folyamatosan dolgozni kell azért, hogy ez az előnyös helyzet megmaradjon: éppen ezért újabb lendület mellett folytatjuk az energiahatékonyságot ösztönző programokat.

A 2015. évi Öko City rendezvényhez hasonló folytatásban bízva, kívánom, hogy egy tartalmas programsorozat keretében ismét jelentős lépést tegyünk, annak a tudatosítása felé, hogy az egészséges és élhető környezet megteremtése nem egy rajtunk kívül álló ügy, hanem köz(ös)ügy. Mindannyiunk felelőssége és feladata, hogy hatékonyan tegyünk a jövő nemzedékéért, mert „Amit ma teszünk, döntés arról, hogy milyen lesz a világ holnap”.

 

Szabó Zsolt

Szabó Zsolt

Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős államtitkár

Nemzeti Fejlesztési MinisztériumKiállítóknak és érdeklődőknek bővebb információt Kárpáti József ad. tel.: 06 30 206 3360 karpati@energiabarat.hu

Kapcsolat

 
Támogatók, médiapartnerek