Hírek
Facebook    Linked In    RSS feed   
Főoldal > > Öko City Kiállítás és Fórum 2015 CONSTRUMA Beszámoló

Öko City Kiállítás és Fórum 2015 CONSTRUMA Beszámoló

Nyomtatóbarát változat|Elküldöm e-mailben
Szerző: Energiabarát | Dátum: 2015. május 05. 19:22
Az Öko City Kiállítás és Fórum immáron második alkalommal került megrendezésre 2015. április 15 – 19 között a Construma építőipari szakkiállításon a Hungexpo Reneo megújuló energiákkal foglalkozó pavilonjában.

A Construma kiállításnak 48 000 látogatója volt, melyből az Öko Cityn 12 000 fő fordult meg.

 

Öko City 2015A rendezvényt Szabó Zsolt fővédnök, fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár (NFM) nyitotta meg.

Az Öko Cityt látogatók megismerkedhettek a környezettudatos, energiabarát építkezéssel és a felújítás során alkalmazható technológiákkal. Egy a 2020-as előírásoknak megfelelő, közel nettó nulla energia-felhasználású épület került bemutatásra. A felépített ház energiaigénye több nagyméretű interaktív bemutató táblán volt nyomon követhető, az épület szerkezete több helyen nyitott volt, a felhasznált anyagok és rétegrendek szemléltetése céljából.

Az érdeklődők mintegy 55%-ka felújítási lehetőségekről, 25%-ka új építésről, a maradék 25% pedig építési termékek után érdeklődött.

A kormányzati tájékoztatószigeten, jogszabályokról, energiahatékonyságról, az építési termékek új forgalmazási szabályairól, pályázati lehetőségekről kaptak tájékoztatást az érdeklődők az NFM, a Miniszterelnökség, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága szakembereitől.
Színes szakmai előadásokon és programokon vehettek részt az Öko City kiállítást látogatók, többek között energiahatékonyság, biztonságtechnika, szigetelés, fenntarthatóság, nyílászáró, LED világítás, témákban.

2015 április 17-én pénteken a Smart City Polgármester Akadémián a település vezetők fejlesztési, pályázati lehetőségről és a Nemzeti Épületenergetikai Stratégia (NÉeS) legfontosabb tudnivalóiról kaphattak információt Szabó Zsolttól a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős államtitkárától, és a téma elismert szakembereitől.


Tekintse meg a kiállításon készült képeket, videókat:

Öko City Kiállítás és Fórum 2015 - Képgaléria

 
Támogatók, médiapartnerek