Hírek
Facebook    Linked In    RSS feed   
Főoldal > > A 2016-os ÖKO CITY kiállítás célja

A 2016-os ÖKO CITY kiállítás célja

Nyomtatóbarát változat|Elküldöm e-mailben
Szerző: Energiabarát | Dátum: 2015. december 01. 15:19
Az eddigi sikereken felbuzdulva és a jelentős lakossági igények láttán 2016-ban ismételten megrendezzük az ÖKO CITY interaktív szakmai kiállítást a Construma Zöldenergiás pavilonjában.
A 2016-os ÖKO CITY kiállítás célja

Az edukatív célú betétkiállítás központi eleme egy minta épület, melynek szerkezete több helyen nyitott, a rétegrendek, a felhasznált anyagok, gépészeti berendezések, szemléletes bemutatása céljából. Mellette felépítésre kerülnek felújítás előtti, és felújított falszerkezetek az alábbi témákban: családi ház, panel épület, „felújításra szoruló középület”.

A minta-szerkezetek környékén megjelennek azok a kiállítók, akik a felhasznált anyagokat, technológiákat gyártják, forgalmazzák és beépítik. Az ÖKO CITY – interaktív módon - végigvezeti az érdeklődőket az ötlettől a használatba vételig tartó folyamaton, segít a helyes döntések meghozatalában. Így biztosított mind az üzleti érdeklődők, mind a végfelhasználók számára a közérthető, hiteles tájékoztatás.

A kiállítás ideje alatt tájékoztató sziget működik, ahol az épületenergetikával, a környezettudatos építéssel kapcsolatos jogszabályok alkotói adnak napra kész információt. Az érdeklődők a jogszabályokról, az építészeti előírásokról és alkalmazásukról, az éppen aktuális energetikai követelményekről, a pályázatokról, a termékek minősítéséről közvetlenül tájékozódhatnak.

Meggyőződésünk, hogy az energia hatékonyság első lépésként nem plusz költséget, hanem információt és szemléletváltást igényel. Ezzel szoros összefüggésben van a rendelkezésre álló anyagok, technológiák, épületgépészeti rendszerek gondosan megtervezett, energetikailag optimalizált kivitelezése és az épület erőforrásainak központi rendszerrel történő vezérlése, ami – az interneten keresztül - akár távolról is végezhető.

Az 1/1 arányban felépítésre kerülő új bemutató házat a helyszínen működtetjük és annak energia igénye, és működési adatai folyamatosan nyomon követhetők a ház mellett elhelyezett interaktív bemutató monitorokon.

A kiállítás célszerűségét a Nemzeti Épületenergetikai Stratégiában 2020-ig, ill. 2030-ig meghatározott feladatok indokolják.

Cél, hogy az érdeklődők megtapasztalhassák, hogy gondos tervezéssel, megfelelő anyagválasztással, optimális költséggel, már ma is megvalósítható, ami néhány év múlva már kötelező lesz az épületeink építésénél, és felújításánál.

 
Támogatók, médiapartnerek