Hírek
Facebook    Linked In    RSS feed   
Főoldal > > Bemutatkozik a Knauf Insulation

Bemutatkozik a Knauf Insulation

Nyomtatóbarát változat|Elküldöm e-mailben
Szerző: Energiabarát | Dátum: 2017. március 10. 15:21
A Knauf Insulation a fenntartható fejlődés és a környezetvédelem elkötelezett híve, termékei újrafelhasznált vagy bőségesen rendelkezésre álló alapanyagokból készülnek, csomagolási technikájának magas színvonala csökkenti a szállításkor felhasznált üzemanyag mennyiségét. Gyártósorai a világ legfejlettebb gyártási és tesztelési környezetében üzemelnek.
Bemutatkozik a Knauf Insulation

A Knauf Insulation, amely önálló egységet alkot a Knauf Csoporton belül, a múlt század hatvanas éveiben kezdett szigetelőanyagokkal foglalkozni. A vállalat jelenleg ötven országban körülbelül ötezer alkalmazottat foglalkoztat, harminc gyárában termel üveg-, kőzet- és fagyapotot. A cég a világ egyik legnagyobb és leggyorsabban növekvő szigetelésgyártója, amely széles választékban kínál a megnövekedett energiahatékonysági-, hő- és hangszigetelési igényeket is kielégítő szigetelőanyagokat lakossági építésekhez és felújításokhoz csakúgy, mint kereskedelmi, mezőgazdasági, és ipari épületekhez. A vállalat mind az üveggyapot, mind a kőzetgyapot piacán új gyárak létesítésével bővíti tevékenységét szerte a világon, meglévő létesítményeit pedig a teljesítmény és a költséghatékonyság javításával fejleszti tovább.
Az üveggyapot termékeket Magyarországon elsősorban magastetők és padlásfödémek hőszigetelésére használják, valamint válaszfalakban alkalmazzák. Az üveggyapot Ecose technológiával készül, ami egy glukóz alapú kötőanyag, ezáltal mind a gyártás, mind a végtermék teljesen környezetbarát. Az üveggyapot termékek A1 tűzvédelmi osztályúak, azaz nem éghetőek, páraáteresztőek, és akusztikai védelmet is nyújtanak az épületszerkezetnek. Új termékünk a fújható üveggyapot, mellyel nehezen hozzáférhető szerkezetek hőszigetelése is megoldható.

A kőzetgyapot termékeket elsősorban a külső falak hőszigetelésére alkalmazzák, de terhelhető födém képzésére, és lapostetők hőszigetelésére is kiválóan alkalmasak. Ugyancsak A1 tűzvédelmi osztályúak, azaz nem éghetőek, páraáteresztőek és akusztikai védelmet is nyújtanak az épületszerkezetnek.

A hazai gyártású Heraklith fagyapot termékek koszorúelemként, alulról hűlő födémek hő- és hangszigeteléseként, mezőgazdasági épületek, irodaházak, de akár lakások belső dekorációs hang- és hőszigetelő elemeiként alkalmazhatóak. www.knaufinsulation.hu 

 
Támogatók, médiapartnerek