Hírek
Facebook    Linked In    RSS feed   
Főoldal > > Öko City 2017 - Fókuszban a smart home

Öko City 2017 - Fókuszban a smart home

Nyomtatóbarát változat|Elküldöm e-mailben
Szerző: Energiabarát | Dátum: 2017. március 14. 09:56
Növekvő érdeklődés és megelégedettségi mutatók mellett immár negyedik alkalommal rendezzük meg az Öko City kiállítást a Construma szakkiállítás keretében.

Öko City 2017Alapvető célkitűzésünk a környezettudatosság javítása, a fenntarthatóság növelése az épületenergetika területén túl az egész építési szektorban. A fenntartható és biztonságos épületenergetikai rendszer létrehozása és fenntartása nagyobb eséllyel biztosítható, ha a fenntarthatóság az építőanyagok és épületgépészeti berendezések előállítására, azok beépítésére, az építési szolgáltatásokra, vagyis az építési folyamat egészére jellemző lesz.

A folytonosság megtartása mellett – igazodva a változó körülményekhez és az újonnan felbukkanó igényekhez – új hangsúlyokat is rendre felmutatunk a kiállításon. Ezúttal a smart home-ra, az okos otthonra fókuszálunk. A smart home olyan építési, épületgépészeti és informatikai termékek, eszközök és eljárások alkalmazásával jön létre, aminek eredményeképpen az épületek komfortossági szintje magas, üzemeltetése – különösen energiafelhasználása – gazdaságos, személy- és vagyonvédelme kiemelkedő, fejlesztése a változó igényekhez alakítható.

A smart home betétkiállítás központi eleme egy kétszintes bemutató lakóépület metszete, melynek szerkezete nyitott, a rétegrendek, a felhasznált építőanyagok, az épületgépészeti berendezések szemléletes bemutatása céljából. A korszerű követelményeket is kielégítő megbízható építési termékektől, az újdonságokig számos berendezést és terméket láthatunk és értékelhetünk, beleértve a megújuló energia felhasználásának eszközeit is.

A bemutató épület környékén megjelennek azok a kiállítók, akik a felhasznált anyagokat, technológiákat gyártják, forgalmazzák és beépítik. Az Öko City –Smart Home végigvezeti az érdeklődőket az ötlettől a használatba vételig tartó folyamaton, segít a helyes döntések meghozatalában. Így biztosít mind az üzleti érdeklődők, mind a potenciális építtetők számára közérthető, hiteles tájékoztatást. Úgy gondoljuk, hogy a legújabb trendek szerinti új építésekhez éppen úgy lehet hasznosítható ötleteket, megoldásokat találni, mint a „kádári kockaházak” felújításához.

A kiállítás ideje alatt tájékoztató sziget működik, ahol az épületenergetikával, a környezettudatos építéssel kapcsolatos jogszabályokról lehet kapni napra kész információt. Az érdeklődők a jogszabályokról, az éppen aktuális energetikai követelményekről, a pályázatokról, a termékek minősítéséről közvetlenül tájékozódhatnak.

Az elmúlt néhány évben történt előremutató megoldások dicsérete mellett is valljuk, hogy az energiahatékonyság első lépésként nem plusz költséget, hanem információt és szemléletváltást igényel. Ezzel szoros összefüggésben van a rendelkezésre álló anyagok, technológiák, épületgépészeti rendszerek gondosan megtervezett, energetikailag optimalizált kivitelezése és az épület erőforrásainak központi rendszerrel történő vezérlése.  Erre mutat kiváló példát az Öko City – Smart Home kiállítás.

A kiállítás célszerűségét a Nemzeti Épületenergetikai Stratégiában 2020-ig, ill. 2030-ig meghatározott feladatok is indokolják. Az érdeklődők megtapasztalhatják, hogy gondos tervezéssel, megfelelő anyagválasztással, optimális költséggel, már ma is megvalósítható az, ami néhány év múlva kötelező lesz az épületeink építésénél és felújításánál.

Az Öko City – Smart Home kiállítás hozzájárulhat a kormány lakáspolitikai célkitűzéseinek teljesítéséhez, a Családi Otthonteremtési Kedvezmény széleskörű megismertetéséhez és elterjesztéséhez, és nem utolsó sorban az Otthon Melege Program sikeres megvalósításához.

Öko City 2017 kreatív

 
Támogatók, médiapartnerek