Hírek
Facebook    Linked In    RSS feed   
Főoldal > > Kiállítónk az Altem Kft.

Kiállítónk az Altem Kft.

Napenergia másképp!

Nyomtatóbarát változat|Elküldöm e-mailben
Szerző: Energiabarát | Dátum: 2017. március 23. 15:14
Az Altem Kft. energiahatékony épületgépészeti rendszereket forgalmaz (RAKTÁRKÉSZLETTEL), tervez, illetve kivitelez. A ház energiaigényének csökkentésével (szigetelés, nyílászáró csere, stb.) valamint a korszerű, megújuló energiára alapozott épületgépészeti megoldásaink segítségével a fűtés-, illetve villanyszámlája 0 FT is lehet!! Mindezt új házak esetén 3-5 éves megtérüléssel kivitelezhető, meglévő házak esetén a beruházás átlagosan 5-10 év alatt térül meg.
Kiállítónk az Altem Kft.

A következő épületgépészeti megoldásokat javasoljuk:

ALTEM Hőszivattyú

Az Altem Kft. levegő-víz hőszivattyúkat forgalmaz, és hőszivattyús fűtésrendszereket telepít, melynek az a lényege, hogy egy közönséges klímához (levegő-levegő hőszivattyúhoz) hasonló kültéri egységet telepítünk az épületen kívülre, és a klímával ellentétben nem a levegőt mozgatva közöljük a megtermelt hőt, hanem víz közeget melegítve/hűtve, felületi hőleadók segítségével állítjuk elő a kívánt hőmérsékletet.

Mivel a hőszivattyúk egy körfolyamat eredményeként tudnak hőt elvonni egy adott környezetből és hőt közölni egy másikban, annak irányát megfordítva tudunk a hőszivattyúkkal a külső környezethez képest fűteni és hűteni is.
Új építésű ház esetén, ha hőszivattyús rendszerrel tervezi valaki a fűtést a hagyományos gázfűtés helyett, akkor nem indokolt kéményt-, valamint gáz bevezetést kiépíteni és engedélyeztetni. Sok esetben ez a két tétel árban nagyságrendileg megegyezik a hagyományos fűtési rendszer és a hőszivattyús rendszerek közti árkülönbséggel.

Hővisszanyerő szellőztetés

Egy korszerűen kivitelezett épület esetén hasonló nagyságrendű a számolt transzmissziós és filtrációs hőveszteség. A transzmissziós hőveszteség felelős a falakon, nyílászárókon, födémen és talajon távozó hőmennyiségért, a filtrációs pedig a szellőzési hőveszteséget jelenti. A hővisszanyerős szellőztető gép egy folyamatos légcserét biztosít (ezáltal folyamatosan friss a levegő), valamint a hőcserélőjének segítségével az épületből távozó levegő energiájának akár 60-90%-át is átadja a beérkező friss levegőnek. Könnyen belátható, hogy az épület egészére nézve ez jelentős hőveszteség-megtakarítást jelet. Nem véletlen, hogy a 2018-tól életbe lépő energetikai előírásokat e készülék nélkül nagyon nehéz lesz elérni.

ALTEM Hőszivattyús bojler

Az általunk forgalmazott hőszivattyús bojler egy tartály és egy monoblokkos hőszivattyú egységből tevődik össze. A tartály rozsdamentes acélból áll, melyet a lehető legjobb zárt cellás hőszigetelő anyag veszi körül. A monoblokkos kivitel azt jelenti, hogy csak levegő betápot és elvezetést kell biztosítani a készüléknek, valamint villamos áramot a kompresszor működéséhez. -7℃-os külső levegő hőmérsékletig üzemel hőszivattyús üzemállapotban, alatta hagyományos villanybojlerként funkcionál. Amennyiben hulladékhőt hasznosít (vagyis a hővisszanyerős szellőztetésből nyert hőenergiát, vagy pince/padláshelyiségbe történik a kivezetése), úgy folyamatosan hatékony hőszivattyús üzemállapotban tudja használni a készüléket. Azonban átlagosan elmondható, hogy 3-as COP-val üzemel a készülék, ami azt jelenti, hogy harmad annyi villamos áramot használ évente, mint egy hagyományos villanybojler. Télen, amikor hagyományos villanybojlerként üzemel akkor 1-es a COP, viszont nyáron, amikor 30 ℃-os levegőből kell előállítania 40-45 ℃-os melegvizet, akkor akár 5-ös is lehet a COP érték.

ALTEM Duplex tartály

Duplex tartályunk egy kompakt megoldást kínál családi házak bárminemű gépészetének energiahatékonyabbá tételéhez, hőszivattyús rendszerek esetében pedig ez a legideálisabb megoldás a hatékonyság maximalizálására.

Két, egymástól teljesen elkülöníthető tartályrészből áll (egy 300- és egy 100 literes tartály), mindkettőben nagyméretű hőcserélőkkel. Hőszivattyús rendszerek esetén úgy javasoljuk kötni, hogy az alsó 100 literes tartály ideális egy felületi hőleadás pufferének, a felső tartály pedig a HMV (melegvíz) puffere lehet. Azonban mégsem a 300 literes tartályban tárolt vizet kötjük a ház melegvízellátására, hanem a hőcserélőkön keresztülfolyó meleg vizet, így biztosítva a folyamatos friss víz ellátást. Nagy előnye továbbá, hogy az alsó tartály alacsonyabb hőmérsékletével (télen 30-35 ℃, nyáron pedig 17-20 ℃) előmelegíti a hálózatból bejövő kb. 7-10 ℃-os vizet, így a HMV-hez szükséges hőenergia sokkal kisebb lesz, mint ha közvetlenül a hálózatból jövő vizet kellene felmelegíteni.

Idéntől forgalmazunk külön tartályokat is 100, 200 és 300 literes kivitelben. Mindegyik rozsdamentes acél tartályból készül, zárt cellás szigetelést kapott és nagyméretű hőcserélőt tartalmaz.

ALTEM Korszerű hőleadók

Egy hagyományos radiátoros fűtés esetén többnyire 60-70 ℃-os előremenő hőmérséklettel méretezik a hőleadást, melynek hatására korszerű nyílászárók esetén a helyiség egyik oldalán – a nagy hőmérsékletkülönbség miatt – „felszálló” meleg levegő képződik, a szoba másik oldalán hidegebb, „leszálló” levegő keletkezik, így kialakítva egy cirkulációt és nagy hőmérsékletrétegződést.

Egy felületi hőleadás esetén kis hőmérsékletkülönbségről (30-35℃-os előremenő) beszélünk nagy felületen, amely ún. sugárzó hőként jelentkezik. Ez a sugárzó hő mennyezeti fűtés esetén képes a padlót is felmelegíteni, amennyiben semmi nem állja útját a sugárzott hőnek, nyáron azonban a beáramló meleg levegő miatt elkerülhetetlenül kialakul egy hőmérsékleti rétegződés, ezért a padlóhűtés alacsonyabb hatásfokkal tud üzemelni. Többnyire ezekért szoktunk mennyezeti hőleadást javasolni, így egy rendszer elegendő fűtésre és hűtésre is.  Valamint a padlófűtés/hűtés esetén bútorokkal és szőnyegekkel gátoljuk a hőleadó rendszer teljesítményét, mennyezeti hőleadás esetén ez nem okoz gondot. A száraz technológiás rendszer kis hőtehetetlensége miatt sokkal jobban szabályozható, ezzel is komfortot és megtakarítást növelve.

Amennyiben van olyan helyiség a lakásban, ahol nem zavaró a légmozgás és a ventilátor zajhatása (pl. mosókonyha, garázs, tárolók, stb.), ott fan-coilok (klíma-konvektorok) segítségével a hőszivattyúval előállított hideget/meleget közvetlenül a légtérbe juttathatjuk. Ez légmozgással jár, azaz kevésbé komfortos, de költségkímélőbb (60-80 000 Ft/db-tól már elérhető) megoldás.
Speciális napelem megoldások

A hagyományos tetőre szerelt napelem megoldások mellett foglalkozunk speciális napelem megoldásokkal is.
Ha nincs ideális tetősíkja (Dél, Dél-Nyugati), vagy gyakran költözik, akkor ezt a kompakt, napkövető napraforgó napelem készüléket javasoljuk. Ez a berendezés 3,2 kWp teljesítményű, naponta tisztítja a napelem tábláit és tartja az ideális beesési szöget a napsugarakkal a legnagyobb hatásfok érdekében. Továbbá nem forrósodik fel úgy, mint egy tetőre szerelt napelem, mert szabadon tud körülötte mozogni a levegő.

Forgalmazunk továbbá üveg-üveg napelemeket is, amelyek a hagyományos napelem panelekhez képest a cellák mindkét oldalán üvegborítást kaptak, így nagyobb lett a szerkezet merevsége, egy speciális keretrendszer segítségével pedig vízzáró réteget tudnak alkotni. Így lehetővé téve, hogy közvetlenül napelemekből készítse el a tetőszerkezetét, csökkentve annak önsúlyát. Ideális továbbá korlátként, előtetőnek, vagy garázsbeállónak, ez utóbbiak esetében a bevilágítás és a vízzárás is megoldottá válik, és mindeközben áramot is termel a rendszer.


ALTEM KFT.
Bemutatótermünk: 1183 Budapest Gyömrői út 118.
E-mail: info@altem.hu www.altem.hu

Web: www.altem.hu 

 
Támogatók, médiapartnerek