Hírek
Facebook    Linked In    RSS feed   
Főoldal > > Cellulóz hőszigetelés

Cellulóz hőszigetelés

Energia hatékonyságot növelni, spórolni az energiával, elsősorban a hőszigeteléssel kell!

Nyomtatóbarát változat|Elküldöm e-mailben
Szerző: admin | Dátum: 2014. március 08. 18:59
A cellulóz alapú szigetelési technika az egyik legjobb szigetelési értékkel rendelkezik. Résmentes befújhatóságából adódóan, egy hőhídmentes egységes szigetelő réteget képez, mely ez által hatékonyabban szigetel, mint a gyapot alapú szigetelések.
Cellulóz hőszigetelés

Energia hatékonyságot növelni, spórolni az energiával, elsősorban a hőszigeteléssel kell!

A természetes alapanyagú hőszigeteléssel nem csak az energia felhasználás csökkentésével érjük el a CO2 kibocsátás mérséklését, hanem az alapanyagban is nagymennyiségű CO2-t kötünk le.

Napjainkban egyre nagyobb trendként söpör végig nyugati szomszédjainknál az energetikai megtakarítással fűszerezett fenntartható fejlődés gondolata. Ezt a trendet kell nekünk, magyaroknak is követni ahhoz, hogy értékállóbb épületeket hozzunk létre és hagyjunk hátra az utókor számára! Miért is?

Sajnos rossz beidegződés a magyar embereknél, hogy minél kevesebb pénzből minél nagyobb alapterületű házat építtessenek. Szerencsére ez a képzet átalakulóban van és már egyre többen törekednek arra, hogy olyan otthonokat építsenek melyek a lehető legkevesebb energiát használják fel.

Ezen felvilágosult fogyasztók számára alakították ki a vállalatok úgy a termékkínálatukat, hogy az igényeket a legalaposabb módon tudják kielégíteni. Ezzel ők is hozzájárulnak a fenntartható fejlődés alapkövének letételéhez és az ökológiai gondolkodás fizikai valójának megteremtéséhez!

Mit jelent valójában az ökológiai gondolkodás fizikai megvalósítása?

Összefoglaló nevén hívhatnánk ezeket az eszközöket az energetikai megújítást szolgáló termékeknek, mint például a természetazonos anyagok, napelem, napkollektor, passzívház falrendszer, hőszivattyú, melyek mind-mind csökkentik a családi otthon energia felhasználását.

cellulóz szigetelésMinden ház egyik legfontosabb kelléke ezek közül a megfelelő szigetelés, a kellemes belső klíma kialakítása. A nyugat-európai és észak-amerikai országokban már évek óta alkalmazzák a legjobb minőségű szigetelőanyagokat, melyek a téli jéghideg és a nyári tűzforró napokban is megfelelő hőmérsékletet biztosítanak a belső terekben. De nem csak a G8 országaiban érhetőek el az energetikai megtakarítást segíti hőszigetelő anyagok. Ugyanis már Magyarországon is választhatunk olyan szigetelést házunkhoz, mellyel több ezer forintos rezsiköltséget takaríthatunk meg, és amely a legszélsőségesebb időjárási körülményeknek is ellenáll!A cellulóz szigetelés sikertörténete 25 évvel ezelőtt kezdődött Németországban, és máig a legkeresettebb szigetelő anyagnak számít. A cellulóz rostokat újrahasznosított papír hulladékból állítják elő, melyet bórral és foszfáttal kevernek, így 100%-os védelmet nyújt a rágcsálók, a tűz, a penész ellen. A szigetelő anyagot befújásos technológiával illesztik a födémekbe, tetőterekbe, oldalfalba. A cellulóz alapú szigetelési technika az egyik legjobb szigetelési értékkel rendelkezik. Résmentes befújhatóságából adódóan, egy hőhídmentes egységes szigetelő réteget képez, mely ez által hatékonyabban szigetel, mint a gyapot alapú szigetelések. Akár 30 százalék nedvességet is képes felvenni anélkül, hogy tömörödne, összeesne, vagy hőszigetelő képessége romlana.

cellulóz szigetelésNemcsak energiát spórolhatunk, de a környezetet is megóvhatjuk a cellulóz alapú szigetelési technikával, mivel már az előállítás energiaigénye is csak a töredéke más megszokott szigetelések előállításának (polisztirolnak hatoda, az üveggyapotnak harmada csupán).

Ráadásul a szigetelés felhasználási köre is önmagáért beszél: új épületben, felújítás során, alacsonyenergiájú vagy passzívháznál, könnyűszerkezetes helyszíni és előre gyártott falaknál, ferde tetőben, vagy zárófödémben, köztes födémben, aljzat alatt, belső és külső szerelt falakban, homlokzatok szigetelésekor vagy gépészeti aknákban is alkalmazható.

Tehát, ha a fenntartható fejlődés jegyében szeretnénk választani szigetelő anyagot, a cellulózszigetelés az egyik legjobb megoldás céljaink eléréséhez!

Ha szeretne többet megtudni az egyik legenergiatakarékosabb szigetelőanyag felhasználásáról, vagy ha szakmai tanácsokra kíváncsi az energetikai megújításokkal kapcsolatban látogasson el az Anico-készházak standájoz az Öko City kiállításon!


Tegyünk együtt a fenntartható fejlődését! Találkozzunk az Öko City-n!


Dévényi Viktória, Anico-készházak

cellulóz szigetelés cellulóz szigetelés cellulóz szigetelés

 
Támogatók, médiapartnerek