Hírek
Facebook    Linked In    RSS feed   
Főoldal > > ZÉOSZ a Construma kiállításon

ZÉOSZ a Construma kiállításon

Nyomtatóbarát változat|Elküldöm e-mailben
Szerző: ZÉOSZ | Dátum: 2014. április 03. 09:55
Zöldtető-és Zöldfal Építők Országos Szövetsége
ZÉOSZ a Construma kiállításon

Az elmúlt évekhez hasonlóan, a ZÉOSZ is megtalálható lesz a Construmán, az idén azonban az ÖkoCity kiállításhoz kapcsolódóan veszünk részt a munkában. A Cél az, hogy a zöldtetőket, zöldhomlokzatokat az energia hatékony építési megoldásokhoz is kapcsolják a látogatók, ne csak szépségükre tekintettel, kertként  gyönyörködjenek bennük.

Szervezetünk 15 éve alakult, azt már sikerült elérnünk, hogy az érdeklődők tudnak , ismerik a zöldtetőket, építésük lehetőségeit. Most azt kell tudatosítanunk, hogy a növények szigetelő képessége milyen jótékony hatással lehet az épületekre,  azok használóira is… sőt megfér a zöldtető és napelem is együtt a háztetőn is!
Nyugat Európában több városban már kötelező zöldtetőket építeni,  passzívházak épülnek zöldtetővel. És itthon?

Itt a 2014-2020 pályázati időszak, azon vagyunk, hogy az energetikai pályázatoknál is minél több pályázó a szigetelésen, ablakcserén, gépészeten túl gondoljon a településökológiára is és éljen a zöldtetők, zöldhomlokzatok adta környezettudatos lehetőségekkel!

Az ÖkoCity Kiállításon mi is ott leszünk! Keressék a Zöldtető-és Zöldfal Építők Országos Szövetségét, tagságát!
Honlapunkon, facebook oldalunkon böngészve pedig rengeteg jó megoldással találkozhatnak, hazai és nemzetközi tapasztalatokon alapuló információkat, tudást közvetítünk.

A GreenCity Tanács tagjaként április 3-án külföldi városökológusok, zöldtető szakértők részvételével szervezzük MAKEOSZ-ZÉOSZ közös konferenciánkat,melyet a Budapesti Brit Nagykövetség támogat.

Látogasson vissza később, új információkkal jövünk!


www.zeosz.hu

 
Támogatók, médiapartnerek