Hírek
Facebook    Linked In    RSS feed   

Partnerek

Építési Vállalkozók Országos Szövetsége (EVOSZ)

www.evosz.hu

Építési Vállalkozók Országos Szövetsége (EVOSZ)Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége 1989.októberében alakult meg. Jelenleg mintegy 300 tagszervezete van. Az ÉVOSZ tagjai között Magyarország legjelentősebb építőipari vállalkozásain kívül számos kis és középvállalkozás is megtalálható. Az ÉVOSZ feladatai: - A magyar építési vállalkozók hazai és nemzetközi érdekképviseletének ellátása.- Kapcsolattartás és információcsere a tagszervezetek, valamint a hazai és nemzetközi szervezetek (kamarák, szövetségek, hatóságok) között. Nemzetközi szakmai szövetségi tagság révén aktív részvétel az Európai Uniós szakmai tevékenységekben. - Az építőipar területét érintő jogszabályok véleményezése, kezdeményezése. - A tagszervezetek felkészítése az Európai Unió adta lehetőségek kihasználására - Az építőipar műszaki és szakmai fejlődésének elősegítése. Az ÉVOSZ szolgáltatásai: - A tagszervezetek rendszeres tájékoztatása az építésügy aktuális kérdéseiről. - Szakmai bemutatók, információs napok, konzultációk és kiállítások szervezése. - A partnerkapcsolatok elősegítése hazai és nemzetközi szinten. - Az építőipari szakoktatás és szakmai továbbképzés támogatása, nemzetközi csereprogramok, művezetőképzés, információs napok, illetve posztgraduális képzések szervezése. Kapcsolattartás közép- és felsőfokú intézményekkel. - Érdekképviselet szakmai és etikai ügyekben. - Kis és középvállalkozások támogatása.

 

Magyar Könnyűszerkezetépítők Szövetsége (MAKÉSZ)

www.makesz.hu

Magyar Könnyűszerkezetépítők Szövetsége (MAKÉSZ)Az ÉVOSZ Könyűszerkezet-építő Szakmai Tagozata tömöríti a minőségi, energia takarékos, könnyűszerkezetes technológiával építő cégeket. A tagozat adja ki tagjainak a MAKÉSZ védjegyet MAKÉSZ védjegyet az ÉVOSZ Könnyűszerkezetépítő tagozat alapította, annak érdekében, hogy Magyarországon a minőséget garantáló könnyűszerkezet-építő vállalkozásokat népszerűsítse, segítse a jó termékek piacra jutását, a megrendelők bizalmát erősítése a technológia iránt! A MAKÉSZ védjegy odaítéléséről a minősítő bizottság javaslata alapján az elnökség dönt, mely döntést a közgyűlésnek meg kell erősíteni. A MAKÉSZ védjegy használatára, az arra érdemes vállalkozás egy évig jogosult. MAKÉSZ védjegyet a gyártó, a forgalmazó és a kivitelező kaphat. Évente két, de minimum egy alkalommal a bizottság ellenőrzi a vállalkozást, ez alapján tesz javaslatot a védjegy megadására. A MAKÉSZ védjegy igénylésének alapfeltétele: - Törvényes működés, - ÉVOSZ tagság, - Könnyűszerkezetépítő Tagozati tagság, - ÉME vagy ETA szám megléte, - Ombudsman személyének feltétel nélküli elfogadása. - Állandó Tagsági státusz Igénylése: Írásban a rendelkezésre bocsátott nyomtatványokon, Díja évente kerül megállapításra, ezt a közgyűlés hagy jóvá. A MAKÉSZ védjegy odaítélésének módszere: A gyártmány megfelelőségét a bizottság nem vizsgálja, elfogadja az ÉMI véleményét. Vizsgálatra kerül viszont, hogy az ÉME igazolásnak megfelelően készül-e a gyártmány ill. a kivitelezés. Ellenőrzésre kerül: A dokumentálás, a tájékoztató anyagok, az elkészült épületek minősége szakmai szempontok alapján, az ügyfelek tájékoztatása, kiszolgálása, árajánlatok, jótállás és szavatossági problémák, utólagos javítások, határidők, üzleti stabilitás és esztétika. Vizsgálati módszert, tematikát, a szakmai alelnök vezetésével a minősítő bizottság dolgozza ki, amit az elnökséggel közösen a közgyűlés elé terjesztet elfogadásra. MAKÉSZ védjegy visszavonása: A bizottság és elnökség javaslatára, a közgyűlés döntése szerint a védjegy visszavonásra kerül, ha - két vizsgálat sikertelen volt - visszavonásra kerül az ÉME, - ha megszűnik tagozati tagsága, - ha a törvényes működéssel, technológia használatával kapcsolatban jogos ügyfélpanaszok merülnek fel, - ha az Ombudsman egyeztető javaslatát nem fogadja el, - ha megszűnik a cég, - ha az alapszabályt durván megsérti. A MAKÉSZ védjegy grafikai formája védett és jóváhagyott. Megjelenése: Irodában ügyféltérben elhelyezhető keretezett formában, A4 méretben, igazoló irat kíséretében. A MAKÉSZ védjegy grafikai megjelentetését a használója saját költségén készítteti el, helyezi el okmányain, reklám anyagain. Visszavonás esetén haladéktalanul köteles valamennyi ilyen dokumentumot visszavonni. Mind az odaítélésről, mind visszavonásról a tagozat nyilvános tájékoztatást tart, és azt közzéteszi sajtóban, interneten.

 

Magyar Pellet Egyesület (MPE)

www.mapellet.hu

Az MPE és az általa életre hívott Regionális Pellet Klaszter elsődlegesen az ismeretterjesztést tűzte ki céljául, hogy itthon is ismertté váljon ez a Nyugat-Európában rendkívül népszerű olcsó, környezetbarát, s nem utolsó sorban kényelmes energiaforrás. Ugyancsak kiemelt feladatként kezeli a hazai minőségi termékpálya-rendszer (pelletszabvány) kialakítását a Magyar Pellet Egyesület. A hazai alapanyagból, hazai munkaerővel, helyben termelt és helyben maradó energiaforrás jövője ugyanis az MPE véleménye szerint éppen az úgynevezett agripellet. A jövőben az ágazatnak az alapanyagbázis szélesítésére kell törekednie, legyen az az agráriumból származó hulladék (kukoricaszár, szalma, napraforgóhéj, szőlővenyige, stb.), erdészeti művelésből megmaradt hulladék (erdőalja, vágástéri apadék, stb.), vagy az EU-forrásokból a magyar gazdák számára jelenleg is támogatott, speciálisan energetikai célra telepített rövid vágásfordulójú faültetvényekről származó apríték, illetve egyéb energianövények. Az agripellet szabvány megalkotása egyaránt érdeke a gyártónak, a hulladékot és vagy energianövényt értékesítő termelőnek, a forgalmazónak, a fogyasztónak – végső soron a hazai gazdaságnak.

 

Magyar Kertépítők Országos Szövetsége (MAKEOSZ)

www.makeosz.hu

Milyen előnyökkel jár a MAKEOSZ tagság? [Kosztka Ernő - elnök] A vállalkozások részére a megbízható üzleti kapcsolatok és a piaci információk jelentik a legnagyobb értéket. Ha valaki csak egy munkát szerez MAKEOSZ tagsága segítségével (kép Kosztka Ernő elnök) , akkor az forintosítva már több, mint egy éves tagdíj! Ezen túl több olyan lehetőség van, ahol a MAKEOSZ-hoz való tartozás, forintosítható megtakarítással, ár előnnyel jár! Például: szakmai és vállalkozói képzésekben nyomtatott és internetes hirdetésekben termékek és szolgáltatások beszerzésében szakmai rendezvényen történő részvételkor felelősség, baleset és vagyon biztosításoknál munkajogi és szakértői szolgáltatásban üzleti célú telefonflotta előfizetésben A MAKEOSZ-ról röviden A Magyar Kertépítő és Fenntartó Vállalkozók Országos Szövetségét 1995. június 10-én jegyezték be. A Szövetség alapvető célja a kertépítő és fenntartó vállalkozók szakmai érdekeinek-, és szakmai álláspontjának minden téren történő szervezett, hatékony képviselete. A MAKEOSZ Alapszabályát itt töltheti le. Szeretne Ön is a tagunk lenni? A Szövetségbe történő belépés rendje, az alábbi: Ki kell töltenie az Adategyeztető lapot valamint a Belépési nyilatkozatot, ez utóbbit cégszerűen alá is kell írnia Kérjük, hogy a fenti két dokumentumot postai úton juttassa el a MAKEOSZ székhelyének címére Ezt követően be kell fizetni az éves tagdíjat (60.000 Ft.), számlaszám: 11991102-02155553 A tagdíj befizetését követően megkapja a számlát és a MAKEOSZ belső honlapjára belépésre jogosító jelszavát Minden új MAKEOSZ tagnak az ún. tagsági prezentációt el kell készítenie a belépéstől számított egy hónapon belül Adategyeztető lap letöltése Belépési nyilatkozat letöltése Tag

 

GoodWill Consulting Kft.

www.gwconsulting.hu

A pályázatok szakértője – pályázatfigyelés – pályázati tanácsadás – pályázatírás – hitelpályázat készítés – projektmenedzsment – közbeszerzések – tanulmányok – nyilvánosság biztosítása Leírás A GoodWill Consulting. Kft. 2004 nyarán alakult több éves tapasztalattal rendelkező Európai Uniós közgazdász végzettségű szakértőkből. Dinamikusan fejlődő társaság, ügyfelei között a gazdasági társaságokon kívül megtalálhatóak a települési önkormányzatok, közoktatási intézmények, non-profit szervezetek is. A társaság fő tevékenysége a komplex pályázati szolgáltatás, mely magában foglalja a pályázatírást, pályázati utógondozást, projektmenedzsmentet. Cégünk pályázatírási sikeressége egyedülálló versenytársai között, a maga 84%-ával és a több, mint 36 milliárd forint elnyert támogatással. Cégünk hazánkban Budapesten és Nyíregyházán rendelkezik irodával. 2008-ban Románia Európai Uniós csatlakozását követően megnyitottuk kolozsvári irodánkat és 2 év alatt további 3 irodát nyitottunk Románia szerte. 2010-ben újabb Uniós tagállammal bővítettük cégünk leányvállalatainak helyszínét, így már Bulgáriában is elérhetőek cégünk szolgáltatásai 3 irodában is.

 

Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség

www.epgepkoord.hu

Magyar Épületgépészeti Koordinációs SzövetségKét gondolat határozza meg céljainkat. Az egyik, amit RASALI ISMAIL Főtitkár mondott a 2. FÖLDI CSÚCSON KYOTOBAN 1997-ben: "Úgy éljük fel erőforrásainkat, úgy szennyezzük a környezetet és úgy növeljük a szegénységet, mintha mi volnánk az utolsó nemzedék a FÖLDÖN!". Mivel mi épületgépészek erőforrásokat veszünk el a természetből és a környezetet terheljük "kibocsátásainkkal", igen fontos szerepet játszunk ebben a folyamatban. A másik pedig, annak felismerése, hogy "Mi a siker titka?" Nyilván mindannyian sikeresek akarunk lenni és azt akarjuk, hogy szeretett szakmánk is sikeres legyen, ehhez pedig nem elég látszólagosan foglalkozni a kérdéssel, mélyebben is bele kell gondolni. Hogy mi a siker, azt nyilván sokan, sokféleképpen határozzák meg, de mi úgy gondoljuk, hogy a siker egy eredményes tevékenység következtében beálló állapot, melyet élvez az ember, örömmel közli másokkal és mások is elismerik. Mitől függ a tartós siker, mi a siker titka? Amit csinálunk, annak alapos legyen a tudása. Az erőbevetés, amivel végezzük a cselekvést az maximális legyen és A magatartásunk etikus legyen, ahogy az egészhez hozzáállunk. Lehet átmenetileg sikert e nélkül is elérni, lehet látszólagos sikert tisztességtelenül is elérni, de tartós sikert, csak ezekkel a feltételekkel lehet produkálni.

 

Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC)

www.hugbc.hu

Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (Hungary Green Building Council, röviden HuGBC) olyan a környezet iránt elkötelezett építészekből, belsőépítészekből, mérnökökből, kutatókból, gazdasági szakemberekből, az építésgazdaság különböző területein működő cégekből és szervezetekből egyesületi formában alakult non-profit, országos szakmai, társadalmi együttműködés, mely célként tűzte ki maga elé azt, hogy a szükséges piaci, oktatási és jogalkotási feltételek elősegítése révén hozzájáruljon a környezetileg felelős és egyben megtérülő építkezési gyakorlatok elterjedéséhez Magyarországon. Tevékenységünk a következőkre terjed ki: Környezettudatos építészettel, építéssel és üzemeltetéssel kapcsolatos általános ismeretek társadalmi szintű kommunikációja, az építészeti szabályozásban a környezettudatosság kellő súlyú megjelenítése, környezettudatos ingatlan minősítési rendszer kidolgozása, új technológiák köz- és felsőoktatásban történő széleskörű megismertetése, az energiatakarékos és fenntartható építést és felújítást előmozdító gazdasági szabályozás, támogatási rendszer szakmai kidolgozása és véleményezése. Szervezetünk interszektoriális összefogással azon dolgozik, hogy segítse Magyarországon az átállást a környezettudatos gondolkodásra és építésre. Az Egyesület a World Green Building Council (http://www.worldgbc.org) elismert magyar fejlődő tagszervezete, így a világ számos országában működő szervezet nemzetközi tapasztalataira is támaszkodik, élvonalbeli stratégiai elveket, módszertant és gyakorlatokat hoz Magyarországra. Miért fontos Magyarországon a fenntartható építés? mert a teljes építésgazdasági vertikumban 100 ezer (!) vállalkozás működik; az építőipar a GDP 6%-át adja, miközben közel 400ezer munkahelyet biztosít; mert a 2013-ig 1800 milliárd Ft EU pénzből "valami" (pl. út, híd, épület, hulladéklerakó stb.) épül, vagy megújul; mert az épületek energiatakarékos felújítása élénkíti az építési piacot, segíti az építésgazdaság hazai szereplőinek talpon maradását, és ezáltal munkahelyeket teremt; mert a családok boldogulása, a munkahelyek versenyképessége nem utolsó sorban a tartós, biztonságos és egészséges, azaz minőségi épített környezeten múlik.

 

Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetsége (LOSZ)

www.losz.hu

A lakásszövetkezetek érdekképviselete első alkalommal a '60-as évek közepén jelent meg az akkor már működő szövetkezetek országos szövetsége keretein belül. A tanácsi értékesítésű szövetkezeti lakások piacra kerülésével egyidejűleg létrejött érdekképviselet egy sajátos lakásszövetkezeti formát eredményezett, ahol a lakásszövetkezet tagjai a szövetkezeti tulajdonban álló épület lakásaiban magántulajdont szerezhettek. A '70-es és a '80-as évek dinamikus lakásépítési programjainak köszönhetően 1280 lakásszövetkezet jött létre, és az általuk kezelt lakásszám megközelítette a 300 ezret. 1990-ben bekövetkező politikai és gazdasági átalakulás az érdekképviseleti tevékenységben is új szervezeti megújulást hozott. Az addig főosztályi szinten szerveződő lakásszövetkezeti érdekképviselet 1990. májusában a Lakásszövetkezetek Országos Szövetsége (LOSZ) néven alakult újjá és kezdett önálló ágazati érdekképviseleti tevékenységet. Az országos érdekképviselet megalakulását követően megyei szinten is újjá szerveződtek a lakásszövetkezeti ágazatba tartozó érdekképviseletek és ezek váltak közvetlen tagjává a LOSZ-nak. Bár az országos szövetségben a tagság önkéntes alapú és a lakásszövetkezetek a megyei szövetségeken keresztül közvetetten válhattak az országos szövetség tagjaivá, mégis az induláskor csaknem valamennyi Magyarországon működő lakásszövetkezeti ágazatba tartozó építő és fenntartó lakásszövetkezet, garázsszövetkezet, üdülő és műhelyszövetkezet vált az új érdekképviselet tagjává. Az elmúlt több mint 10 év alatt a lakáságazat meglehetősen ellentmondásos fejlődésen ment keresztül. A magas infláció, a megváltozott jövedelemviszonyok a lakásszövetkezeti építést gyakorlatilag teljesen visszavetették és a hangsúly a karbantartás, felújítás hatékony megvalósítására helyeződött át. Az érdekképviselet tevékenységében új elemként jelent meg ez a sajátos kihívás, valamint az a tény, hogy a lakásprivatizáció következtében a társasházak számának radikális növekedése e szektor érdekképviseletének, illetve érdekérvényesítésének megoldatlanságát mutatta. 1999-ben a LOSZ országos küldöttgyűlése úgy határozott, hogy tevékenységi körében a társasházi érdekérvényesítést is beiktatja, így a szövetség új nevet kapott, Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetsége. Az új név - a korábbi logó és rövidített LOSZ elnevezést megtartva - megújult és megerősödő érdekképviseleti tevékenységet is jelentett, azaz a LOSZ tovább vitte tagjai alapvető információs igényeinek ellátásához kapcsolódó feladatait, erőteljesebben juttatta kifejezésre a lakásszövetkezeti, társasházi jogi és működési környezet kialakításában vállalt szerepét, valamint az oktatás, továbbképzés területén szolgáltatási jelleggel új tevékenységi kört indított. 1994-től évről-évre erősödő részvétellel a LOSZ megjelent a nemzetközi érdekképviseleti területen is, tagjává vált a Szövetkezetek Nemzetközi Szövetsége Lakásszövetkezeti Szekciójának és az EU mellett működő Szociális Lakásügyi Bizottságnak (CECODHAS), ez utóbbi szervezetben létrejött Kelet-közép-európai szekciónak a LOSZ meghatározó szereplőjévé vált. A LOSZ napjainkban több mint 1400 lakásszövetkezet és társasház tagjaként elismert érdekképviseleti szereplővé vált mind a hazai, mind a nemzetközi érdekérvényesítési területeken. A hazai viszonylatban tagja a Kormány által létrehozott kormányzati véleményező szerepet betöltő Nemzeti Lakáspolitikai Tanácsadó Testületnek és ezen kívül számos más hazai építésügyben és lakásügyben érintett érdekképviseleti szervezettel is szoros együttműködést alakított ki, amit a jövőben nagyobb eredményességet célként kitűzve tovább kíván fejleszteni. Az országos szövetséget 7 fős elnökség és 3 fős felügyelő bizottság irányítja, ellenőrzi, működését tagdíj, illetve vállalkozási, szolgáltatási tevékenységének bevételeiből finanszírozza. A LOSZ aktuális programjairól, lakásszövetkezeti, társasházi hírekről, az érdekkörébe tartozó tagokat érintő jogszabályokról, pályázati lehetőségekről az Otthonunk c. havi lapjából nyerhetnek tájékozódást tagjai. Elérhetőségei:1146 Budapest, Hermina út 57., tel: 331 1313, fax: 331 1396, Internet: www.losz.hu E-mail: losz@losz.hu

 

Zöldtetőépítők Országos Szövetsége (ZÉOSZ)

www.zeosz.hu

Zöldtetőépítők Országos Szövetsége (ZÉOSZ)A ZÉOSZ közhasznú civil szervezet.1999. júniusában nyolcvan alapító taggal indult útnak. Legfontosabb feladata, hogy Magyarországon minél több épület tetejét, illetve homlokzatát fedje növénytakaró. Az élhetőbb környezet érdekében közös gondolkodásra inspirálja az érdeklődőket, amelyhez a zöldtetőkkel és a növényfalakkal kapcsolatos mindennemű szaktudást, szakembereiket és magukat adják.

 

Magyar Passzívház Szövetség (MAPASZ)

www.mapasz.hu

Magyar Passzívház Szövetség (MAPASZ)Magyar Passzívház Szövetség feladatának tekinti a passzívházak, és a kapcsolatos szemléletmód elterjesztését, amely többek között magába foglalja: - Az információáramlást, a minőséget és a továbbképzést szolgáló hálózat létrehozását. - Az építési folyamatban résztvevő szereplők tájékoztatását és szakmai segítését a passzívház szemlélet alapján. - A nem megújuló energiahordozók felhasználásának egy globális szinten a környezet számára elfogadható szintre való csökkentését, - Az erőforrások kímélését, azaz minimális energia- és anyagfolyamok biztosítását az építkezés, az üzemeltetés és az épületek lebontása folyamán. - A nemzetközi kapcsolatok ápolását a tapasztalat- és információcsere, illetőleg a nemzetközi passzívház-mozgalom erősítése érdekében. - A meglévő épületállomány energetikai felújításának szakmai támogatását passzívház minőségben. - A meglévő és új épületek energetikai minősítésének elősegítését.

 
 
Támogatók, médiapartnerek